Blackjack Kazanma Taktikleri

Blackjack oyununda kazanmak adına elde uygulanabilecek temel taktiklerin olduğu söylenebilir. Bu taktikler, kazançtan çok direkt olarak oyunu belirli bir strateji özelinde oynamanız gibi bir durumu ortaya çıkarır. Her bahis oyununda olduğu gibi blackjack oyununda da oyunu belirli stratejiler üzerinden oynamak, doğrudan kazanç ihtimalini arttırır.

  1. Blackjack oyununda oyunu bir profesyonel gibi duygulardan arınmış, hırstan yoksun ve tamamıyla mantıksal değerler üzerinden hareket ederek oynamak önem taşır.
  2. Oyun sırasında kartların takibini yapmak son derece büyük önem taşıyan detaylardan biridir. Kart takibi yaparak, yapılacak hamlelerin veya oyuncular tarafından uygulanacak olan olası hamlelerin değerlendirilmesi gerekir.
  3. Oyun genelinde kart değerlerine göre doğru yerde durabilmek ya da doğru yerde kart talep etmek de önem taşıyan hususların başında gelir.

Örneğin; 17 değerini elde eden bir oyuncunun bu noktada durması bir stratejidir. Bunun yanı sıra 16 değerini elde ettikten sonra, oyundaki diğer kartların durumuna göre bir hamle daha yapmak gibi birçok detay da yatırımcıların oyun genelinde gelir seviyelerini arttırmalarına, aynı zamanda oyundaki profesyonel hamlelerine örnek gösterilecek durumların başında gelir.

Temel Blackjack Stratejisi

Blackjack’te başarılı olmak için temel stratejilere hakim olmak önemlidir. Aşağıdaki tablo, elinizdeki kartlara ve krupiyenin açık kartına bağlı olarak ne yapmanız gerektiğini gösteren temel bir stratejiyi içerir:

ElinizKrupiyenin Açık KartıÖnerilen Aksiyon
5-8HerhangiKart Çek
92-6Çifte Böl
97-AsKart Çek
10HerhangiÇifte Böl
11HerhangiÇifte Böl
124-6Kart Çek
127-AsPas
13-167-AsPas
17-21HerhangiPas